Wouter Hoens

Wouter is altijd in beweging. Zakelijk uit zich dat in de gespecialiseerde opleiding, en veel ervaring als sport-fysiotherapeut. In die rol beschikt Wouter over diepgaande kennis van anatomie, kinematica, pathologie, trainingsleer en fysiologische herstelprocessen. Kennis die hij inzet om mensen te begeleiden die van ver moeten komen. Wouters bloed gaat sneller stromen van revalidatieprocessen waarbij het vooraf niet duidelijk is of volledig herstel überhaupt haalbaar is. Hij werkt daarom vaak met mensen die een intensief (klinisch) revalidatieproces doorlopen. 

‘Het is een uitdaging om mensen te begeleiden die een slecht vooruitzicht hebben. Hun strijd is hevig en juist dan moeten we samen hard opzoek naar oplossingen. Maar als dat lukt is de uiteindelijke beloning intens mooi en enorm dankbaar.’

Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Wouter zeer nauwkeurig het niveau van een revalidant te bepalen. Wat kan de persoon wel en wat kan hij of zij nog niet? Waar ervaart iemand belemmeringen en wat is er nodig om - soms letterlijk - de volgende stap te zetten? Hierin zoekt hij net zo lang naar oplossingen en oefenvormen tot deze effectief zijn. Bijvoorbeeld het aanpassen van de omgeving van de revalidant of het gebruik van alternatieve materialen. Alles zodat de revalidant zoveel mogelijk zelfstandig kan trainen zonder Wouters fysieke hulp. Voorheen deed hij dit met bestaande materialen zoals behandelbanken, een loopbrug, losse gewichten en squat-rekken. Maar met de Abel_pro kan Wouter de revalidant nog beter helpen op weg naar de finish. 

En mist de revalidant ondanks alle oplossingen en oefenvormen toch nog spierkracht, dan komt Wouter zelf in actie. Betrokken tot op het bot beweegt hij zich samen met cliënten naar de eindstreep. Zo bedwong hij samen met een revalidant op een tandem de Alpe d’Huez en begeleidt hij de deelnemers van de Kaunertal Berg HandbikeBatlle in Oostenrijk. Daar zet deze sportman al zijn kennis, ervaring en spierkracht voor in.