Revalidatie Friesland

Rasha de la Bije – Fysiotherapeut

Bij Revalidatie Friesland begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen die medisch specialistische revalidatie nodig hebben. Sinds augustus 2020 werken wij met de Abel_pro in onze oefenzaal. Wij maken oefenschema’s voor onze patiënten en uiteindelijk is het de bedoeling dat zij zelf –met de ondersteuning van een assistent- met de oefeningen aan de slag gaan.

Als fysiotherapeut gebruik ik de Abel_pro voor patiënten die wat onzeker zijn of die ik wil uitdagen. Het apparaat is zo ontworpen dat je met je heupen tegen de achterzijde aan kunt leunen en daar gebruik van kunt maken als je staat. Vooral voor de onzekere patiënt is het prettig dat er iets voor ze staat; zo voelen ze zich gesteund en wat zekerder. Het praktische aspect van de Abel_pro in combinatie met het emotionele aspect dat het vertrouwen in je lichaam teruggeeft, spreekt me aan. Patiënten kunnen vaak meer dan ze denken. Door de mogelijkheden van de Abel_pro kunnen ze dat zelf ervaren. Ook het werken met de losse gewichten die bij het apparaat horen, is goed voor het zelfvertrouwen.

Wat ik prettig vind aan de Abel_pro is de zelfstandigheid, veiligheid en uitdaging die het biedt. Als therapeut wil je het liefste dat je patiënten zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. Vaak valt of staat dat met vertrouwen: dat nemen ze mee naar huis en dat komt de revalidatie ten goede.  Wij helpen onze patiënten met behulp van de Abel_pro in veiligheid hun grenzen te ontdekken. Omdat het apparaat ondersteuning biedt, is het makkelijker om dingen uit te proberen.

 Ik kan de Abel_pro aanbevelen voor de revalidatie van patiënten. Het is een mooie tussenstap én vertaalslag naar een zelfstandiger leven. En dat gunnen we onze patiënten natuurlijk allemaal.