Het verhaal van Éva en de Abel_pro

Ieder verhaal is uniek en ieder mens is anders. Dat een ziekte als MS iedereen kan treffen heeft Éva jammer genoeg aan den lijve moeten ondervinden. Éva, een bijzonder sportieve en zeer intelligente vrouw (wiskundige) merkte in 1992 voor het eerst iets van de klachten. In 1993 werd MS gediagnostiseerd. Ze liet het er niet bij zitten en bleef tot 2014 alle sporten en activiteiten uitoefenen die ze wilde. Er waren veel terugvallen maar Éva is sterk en nam nooit genoegen met minder.

Dit doet zij overigens nog steeds niet, maar in 2018 was het écht raak. Naast een zware terugval kreeg ze ook een hersenstam-infarct. Na veel revalidatie, deels zelfstandig, sloeg in 2020 het noodlot wederom toe. Éva kon niet zitten, staan of lopen. Gelukkig kon ze snel terecht in revalidatiecentrum Blixembosch. Eerst klinisch, daarna poliklinisch. Toen haar kracht toenam kon zij na vier dagen trainen met de Abel_pro weer los staan. Na weken intensief trainen heeft ze haar mobiliteit en vrijheid weer terug.

Omdat ze zo ontzettend tevreden is over de Abel_pro en de resultaten, probeert zij de Abel_pro in de praktijk bij iedereen aan te bevelen. Dit vragen wij natuurlijk niet, maar ze is zo blij! Zij vertelt wat ze met de Abel_pro kunnen doen, vooral bij cliënten die moeite hebben met staan. Éva benoemt ook het grote voordeel van de Abel_pro. Je kan zittend beginnen als het staan nog niet lukt. Als het staan lukt, dan kun je staand trainen en vervolgens zelf verder gaan met het oefenen van lopen en traplopen. Thuis zegt ze wel eens grappend dat ze verliefd is op de Abel_pro.

Nu willen we natuurlijk dat iedereen zo gezond mogelijk blijft en hopen we dat niemand het verhaal van Éva hoeft te beleven. Toch zijn we trots op mensen zoals zij, die met zoveel doorzettingsvermogen en passie aan de slag gaan met de revalidatie. Keer op keer.