Geen berg te hoog

Wij delen graag wat er allemaal mogelijk is met onze Abel_pro maar uiteindelijk zijn het onze gebruikers die het échte verhaal vertellen. Revalideren of aansterken is voor sommigen een tijdelijk pad. Anderen zijn levenslang gebonden aan trainingen op maat om kwaliteit van leven en bewegen mogelijk te maken.

Dit is het geval voor Sabrina. Een levendige, sportieve en ambitieuze vrouw van 40 en moeder van drie jonge kinderen. In de zomer van 2018 werd zij, vlak na de geboorte van haar derde kind, gediagnostiseerd met MS. De van nature fervent klimster, reed met haar gezin, vanuit het ziekenhuis waar ze de diagnose kreeg, direct door naar het reisbureau. Hop, de bergen in. Klimmen, wandelen en genieten. Nu het nog kan.

Het verloop van deze ziekte is onvoorspelbaar maar dat het chronisch is, is een feit. Dit is voor Sabrina geen reden om de achteruitgang in spierkracht te accepteren. “Het is vreemd als bewegingen die altijd zo vanzelfsprekend waren, opeens niet zo makkelijk meer gaan. MS was nog nieuw voor me. Ik was mijn kracht en soepelheid verloren. Zelfs lopen was een uitdaging geworden”, zegt Sabrina.

Omdat ze een client is van Libra revalidatie kwam ze al snel in aanraking met Abel. Eerst trainde ze vooral in het centrum maar later, mede door de lockdown, ook thuis. Zo werd Abel onderdeel van haar dagelijkse ochtendritueel. Op de vraag wat Abel voor haar gedaan heeft zei ze het volgende: “Abel heeft me geholpen mijn evenwicht te hervinden. De oefeningen zijn heel eenvoudig aan te passen. Dus als het niet lukte om te staan, deed ik de oefeningen zittend. Abel was de veilige basis van mijn routine. Het gaf me houvast. Wat ik met Abel deed was goed voor het opbouwen en onderhouden van mijn kracht en balans én - misschien op dat moment nog wel belangrijker - voor de manier waarop ik naar mezelf keek”.

Dit is precies de reden waarom we de Abel_pro ontwikkeld hebben. Het gaat niet alleen om de training zelf maar ook om het (veilig en verantwoord) kunnen terugvinden van je eigen kracht en zelfverzekerdheid.