Aangenaam!

Hi, wij zijn Abel. Wij vinden dat iedereen veilig en zelfstandig moet kunnen trainen en revalideren. Dit is vooral voor mensen met sta -en loopproblematiek erg uitdagend. Wij merkten dat er in het revalidatiecentrum goed getraind werd, maar in de thuisomgeving vaak de juiste faciliteiten ontbraken. Tijd voor innovatie, tijd voor een oplossing.

In 2016 ontstond het idee voor de ‘beweegkist’. Een kist, op zo’n manier ontworpen dat er diverse oefeningen mogelijk zijn voor een veilige maar effectieve thuistraining in de thuisomgeving. In 2018 werd door de provincie Noord-Brabant subsidie verstrekt aan projecten die 50.000 mensen met een beperking aan het bewegen konden krijgen. Vanuit het revalidatiecentrum Blixembosch waren we al gestart met de ontwikkeling van onze ‘beweegkist’, en meldde het project aan voor de subsidie. De provincie was onder de indruk van ons project en gaf ons de benodigde subsidie voor verdere ontwikkeling.

Het project bleek een succes en was te mooi om, na alle testfases en doorontwikkelingen, zomaar aan de kant te zetten. Onze ambitie rijkt verder dan het helpen van alleen de cliënten in onze eigen praktijk. We hebben, met dank aan alle gebruikerservaringen, een product neer kunnen zetten dat écht werkt. Veilig en doeltreffend. De ‘beweegkist’ werd Abel_Pro en is nu te bestellen op onze website.