Abel_pro

Abel_pro is een uniek trainingsapparaat waarmee mensen met sta- en loopproblemen veilig, verantwoord en doelgericht kunnen trainen op kracht en conditie. Het trainingsprogramma is gebaseerd op trainingsprincipes uit de (sport)fysiotherapie. Op basis van jarenlange ervaring binnen de medisch specialistische revalidatie is het programma op maat vertaald naar de mogelijkheden van verschillende doelgroepen. Al vele fysiotherapeuten, werkzaam in eerstelijnspraktijken, verpleeg- en zorginstellingen en revalidatiecentra, maken naar volle tevredenheid gebruik van de Abel_pro.

> lees meer

hoe werkt
Abel_pro?

Er kunnen 5 verschillende oefeningen met de Abel_pro worden uitgevoerd. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de balans en het versterken van de spierkracht in de benen. De oefeningen zijn: sit-to-stand, dead lift, squat, barbell rotation en step up. Het trainingsprogramma wordt individueel bepaald op basis van persoonlijk behaalde resultaten. De gebruiker start met een instructie, maar kan daarna zelfstandig de 5 oefeningen uitvoeren. De zwaarte van de training is niet alleen aan te passen door het gewicht te verhogen, maar ook door veranderingen aan te brengen aan de instellingen van het trainingsapparaat. Gebruikers verleggen met vertrouwen hun grenzen, waardoor hen de opstap wordt geboden naar een duurzame, actieve leefstijl op eigen niveau!

online trainings-
programma

De Abel_pro kan gebruikt worden in combinatie met een trainingsprogramma van 12 weken. Dit online trainingsprogramma is samengesteld op basis van een vertaling van de trainingsprincipes uit de (sport)fysiotherapie naar fysieke trainingen voor de doelgroep. Het trainingsprogramma bestaat uit 3 periodes van 4 weken. Elke periode heeft een specifieke trainingsinhoud. In de eerste periode wordt getraind op kracht, in de tweede periode op snelkracht (vermogen) en in de derde periode op duurkracht (capaciteit). Het geven van een overload is de rode draad door het trainingsprogramma.

accessoires

interesse in de
producten van Abel?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief.